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Response to Proposers’ Questions

1.1 Question: Will this RFP be awarded for multiple members or just Irvine Unified School

District and Clovis Unified School District?

Answer: The multiple award aspect of the RFP refers to awarding the RFP, and establishing

piggybackable master agreements, with multiple vendors. Ed Tech JPA has a diverse membership with

very different needs in the area of Facilities Management. Ed Tech JPA offers multiple awards so its

members can easily leverage contracts for the vendors that best meet their needs. Ed Tech JPA’s

Facilities and Resource Management RFP team will review Vendor Proposals and award to Vendors who

comply with all terms and conditions (no substantial exceptions) and meet all essential requirements.

Essential requirements are denoted in the RFP with double asterisks and green highlighting.

Ed Tech JPA members will be able to choose from among the awarded vendors, and can leverage

the agreement at any time during the term of the JPA Master Agreement, without having to issue a new

RFP.

1.2 Question: Can Vendors just respond to the sections we would like to apply for, not necessarily

the whole RFP?

Answer: Yes. Ed Tech JPA’s Facilities and Resource Management RFP team will review Vendor

Proposals and award to Vendors who comply with all terms and conditions (no substantial exceptions)

and meet all essential requirements. Essential requirements are denoted in the RFP with double

asterisks and green highlighting.

Vendors should also answer non-essential criteria (blue highlighting) to the best of their ability.

Ed Tech JPA members vary in size from 1,500 ADA to 600,000 ADA, and have different needs. Ed Tech JPA

will make all prevailing Proposals available to members for review. Members will determine what

requirements are most important to them and use the information in Proposals to determine which

Vendor best fits the needs of their organization.

Vendors who meet all essential requirements (green, double asterisks) and agree to the terms

and conditions will be considered for award. Non-essential criteria (blue) are optional. Vendors are

encouraged to respond to non-essential criteria so member districts can make a determination regarding

which solution is the best fit for their needs.

Additionally, the RFP is sectioned into different modules. All vendors must respond to essential

requirements in Section 3.1 to be awarded for sections 3.2 and/or 3.3. Essential requirements for



sections 3.2 - 3.6 are required only to be considered for award in those specific sections. For example, if

a vendor agrees to all terms and conditions and meets all essential requirements for sections 3.1 - 3.4,

but not for sections 3.5 - 3.6 they will be awarded for sections 3.1 - 3.4. Below is an example of a

possible award scenario.

Vendor 3.1
General

3.2 Internal
User
Resource
Reservation

3.3 External
User
Resource
Reservation

3.4 Facility
Resource
Management

3.5 Work
Orders

3.6 Integrated
Resource
Management

Vendor
A

Yes Yes Yes Yes Yes Yes

Vendor
B

Yes Yes Yes No Yes No

Vendor
C

Yes Yes Yes No No No

JPA members have varying needs, and some may require services for only some modules included in this

RFP. Members will evaluate Proposals based on their specific needs, so please include a clear

description of what your solution offers.

1.3 Question: If a Vendor is awarded for the RFP what is the process to enter into agreements

then and at any time during the term of the contract?

Answer: Awarded Vendors will be invited to enter a Master Agreement and Data Privacy
Agreement with Ed Tech JPA. These agreements can be leveraged by Ed Tech JPA members at any point
during the life of the contract (typically 3 - 5 years). When members desire to use the negotiated JPA
agreement the Vendor and member will sign a Purchase Agreement and do business directly with each
other.

For example: if Vendor A, B & C were awarded by Ed Tech JPA they would all finalize Master
Agreements, Data Privacy Agreements, and negotiate the terms of Purchase Agreements. If IUSD then
determined that Vendor A was the best fit for its needs it would enter into a Purchase Agreement
directly with Vendor A with no need to issue or run a formal procurement. If two years later Clovis USD
determined that Vendor A was also the best fit for its needs Clovis IUSD would go through the same
process by signing a Purchase Agreement directly with Vendor A.

Eligible entities (all California public school districts, county offices of education, and community
college districts, and any other public agency in the United States whose procurement rules, whether
internal rules or rules enacted pursuant to statute, allow them to purchase goods or services through a
procurement vehicle such as Ed Tech JPA) can join Ed Tech JPA and leverage Ed Tech JPA agreements with
awarded vendors. The JPA is happy to help onboard eligible entities that vendors refer to us. It is free
and a relatively simple process for eligible entities to join Ed Tech JPA and leverage vendor agreements.



● The Master Agreement is an agreement between the vendor and Ed Tech JPA related to the
terms of the award and contracting with members.  It includes pricing information from the
Proposal.

● The Standard Student Data Privacy Agreement is an agreement between the vendor and Ed
Tech JPA related to student data privacy.  Vendors are required to sign Exhibit E, which allows
other entities within California to leverage the same contract terms.

● The Purchase Agreement is an agreement between the vendor and a member of Ed Tech JPA.
Ed Tech JPA negotiates the terms of these contracts, but they are not complete and are unsigned
when posted to our password-protected members-only website.  When a member determines
that they would like to purchase a product, they insert the Quote and/or Implementation Plan in
Exhibit A and obtain signatures.  This is not a valid contract until both the vendor and member
have signed it, and any required board approval by member has been obtained.  Vendors and
Members can enter into a Purchase Agreement at any time during the term of a Master
Agreement.

1.4 Question: Is there a certain percentage of sales that the JPA takes?

Answer: Yes. The JPA receives an administrative fee on every sale. The intent of the

Administrative Fee is to assist Ed Tech JPA in covering operating costs, including the cost to advertise the

RFP, as well as staff time and legal costs associated with the development, administration, and

negotiation of the RFP and resulting contracts. The Administrative Fee is not intended to create a profit

to Ed Tech JPA or any of its members. Ed Tech JPA has assumed significant operating costs, and hopes

that in future years, as we continue to grow and have abated the start-up costs, the Board will be able to

lower the Administrative Fee. Since its inception Ed Tech JPA has lower the Administrative Fee for

vendors whose gross sales exceed two million dollars ($2,000,000.00) as follows:



Sales Amount* Administrative Fee**

$1 - $1,999,999.00 4%

$2,000,000.00 - $3,999,999.99 3.5%

$4,000,000.00 and above 3%

*The fiscal year term is July 1 - June 30.

**Sales are the annual gross amount received directly or indirectly by Vendor in relation to any

Participant Agreement with Vendor based on an award under the RFP, including any Additional

Services, or agreement extensions or renewals.

***Any discounted Administrative Fee shall be applied to Sales in the quarter after the minimum

threshold has been met. Discounted Administrative Fees shall revert to four percent (4%) after

the minimum threshold is no longer met.

1.5 Question: Our company does not charge a fee for our product, we just have a service fee. The

Administrative Fee would come from that service fee, correct?

Answer: The Administrative Fee applies to the annual gross amount received directly or

indirectly by Vendor in relation to any Participant Agreement with Vendor based on an award under the

RFP, including any Additional Services, or agreement extensions or renewals. If a Vendor charges only a

service fee the Administrative Fee would apply only to the service fee. If a Vendor charges only a

licensing fee the Administrative Fee would apply only to the licensing fee. If a Vendor charges both a

licensing fee and a service fee the Administrative Fee would apply to both.

1.6 Question: The submission is a written, electronic submission, correct?

Answer:  Yes,  Vendor should  submit:

(1) Master Bound Hardcopy Proposal in a binder that allows for easy removal of pages.

(1) Additional Bound Hardcopy Proposal in a binder that allows for easy removal of pages.

(1) Electronic Proposal on CD or Flashdrive.

Proposals must be received no later than 12:00 pm PST on Friday, October 8, 2021. Please see section

3.2 of the RFP for additional details.

1.7 Question: How many copies do you need?

Answer:  Vendor should  submit:

(1) Master Bound Hardcopy Proposal in a binder that allows for easy removal of pages.



(1) Additional Bound Hardcopy Proposal in a binder that allows for easy removal of pages.

(1) Electronic Proposal on CD or Flashdrive.

Proposals must be received no later than 12:00 pm PST on Friday, October 8, 2021. Please see section

3.2 of the RFP for additional details.


